İçeriğe geç

Hangi Çiçeği Koparmak Yasak

Hangi çiçeği koparmanın cezası var?

Lotus çiçeği koparmanın cezası: 387 bin TL – YouTube.

Nilüfer çiçeği koparmak neden yasaktır?

Görüntüsüyle dikkat çeken lotus çiçekleri kirlilikle mücadele ediyor. Göle atılan şişe ve çöp gibi atıklar kirliliğe neden oluyor. Göldeki çiçekleri toplamanın cezasının 150 bin lira olduğu bilinirken, bölgenin turizme kazandırılması ve çiçeklerin korunması bekleniyor.

Kardelen çiçeği koparmak neden yasaktır?

Kardelen çiçeği neden yasaklandı? Kardelen toplamak çevre yasası uyarınca yasaktır. Son düzenlemeye göre çiçeklere zarar vermenin cezası 80’dir.

Çiçek koparmak suç mu?

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkililerine göre, endemik bitki örtüsüne zarar vermenin cezası 60.000 lira. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü’nün 6831 sayılı Orman Kanunu’na göre ormandan toplanıp zarar verilmesi yasak. Tespit edilmesi halinde 308 lira idari para cezası uygulanıyor.

Lotus çiçeği koparma cezası nedir?

Göçmen kuşlar tarafından Amazon ormanlarından getirildiği düşünülen koruma altındaki nilüfer çiçeklerini toplayanlara 387 bin 141 TL para cezası verilecek.

Kum zambağı koparmanın cezası ne kadardır?

Kum zambağını koparmanın cezası 48 bin lira.

Dağ sümbülü koparmanin cezası nedir?

Dağ sümbülü toplamanın cezası 2 milyon liradır.

Lotus çiçeği neden yasaklandı?

Anekdot niteliğindeki kanıtlar, mavi lotusun esrar “yüksekliği”ne benzer bir psikoaktif etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Hizmete özgü politikaya göre, askerlerin bir kişinin zihinsel durumunu değiştirmeyi veya “yükseklik” elde etmeyi amaçlayan herhangi bir maddeyi kullanmaları yasaktır. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, mavi lotusun esrar “yüksekliği”ne benzer bir psikoaktif etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Hizmete özgü politikaya göre, askerlerin bir kişinin zihinsel durumunu değiştirmeyi veya “yükseklik” elde etmeyi amaçlayan herhangi bir maddeyi kullanmaları yasaktır.

Lotus çiçeği ve nilüfer çiçeği aynı mı?

Lotus çiçekleri genellikle suyun üstünde veya sığ sularda yetişirken, nilüfer çiçekleri kökleri suyun dibinde olacak şekilde göletlerde veya sulak alanlarda yetişir. **2. Yaprak yapısı:** Lotus çiçeklerinin yaprakları suyun üzerinde çıkıntı yapar ve genişçe açılırken, nilüfer çiçeklerinin yaprakları suyun üzerinde yüzer.

Lavanta toplamak yasak mı?

Yasaya göre, doğadaki tıbbi ve aromatik bitkilerin izinsiz toplanması ve satışı yasaktır.

Sümbül koparmak yasak mı?

Endemik bir bitki türü olduğu için toplanması yasak olan sümbüllerin fotoğraflarını vatandaşlar cep telefonlarıyla çekti. Boyları genellikle 10 ila 40 santimetre arasında değişen sümbülleri toplamanın cezası 1 milyon 936 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Çiğdem koparmak yasak mı?

Ankara çiğdemi, Likya orkidesi, ters lale ve Kazdağı kardeleni gibi nadir bitki türlerinin doğadan alınarak yurt dışına çıkarılması durumunda ağır idari para cezası uygulanıyor.

Şakayık çiçeği koparmak yasak mı?

Japonya ve Çin’e özgü olup Türkiye’de de yetişen, “ayı gülü” olarak da bilinen çiçeği koparanlara 109 bin 593 lira para cezası kesilecek.

Kardelen toplamak yasak mı?

Toplamanın cezası 109 bin 593 liraya yükseldi. Doğa koruma ve milli park yetkilileri, kardelenlerin zarar gördüğünün tespit edilmesi halinde idari para cezası uyguluyor.

Nilüfer çiçeği yasak mı?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara Çevre Kanunu kapsamında biyolojik çeşitliliği tahrip ettikleri gerekçesiyle 387 bin 141 lira para cezası kesilecek.

Dağ sümbülü koparmanin cezası nedir?

Dağ sümbülü toplamanın cezası 2 milyon liradır.

Kusurlu çiçek nedir?

Kusurlu çiçekler: Sadece erkek veya sadece dişi organları olan çiçekler. Çiçekler: Erkek ve dişi organları olan mükemmel çiçeklerdir. (Elma, armut) Unisex veya diklinik çiçekler: Sadece bir cinsel organı olan kusurlu çiçeklerdir.

Çiğdem çiçeği koparmak yasak mı?

Ankara çiğdemi, Likya orkidesi, ters lale ve Kazdağı kardeleni gibi nadir bitki türlerinin doğadan alınarak yurt dışına çıkarılması durumunda ağır idari para cezası uygulanıyor.

Ters lale koparma cezası ne kadar?

Bitlis’in Hizan ilçesinde koruma altına alınan ters laleleri çiçek açtığı dönemde koparmanın cezası 244 bin 315 lira olarak belirlendi. Halk arasında “ağlayan gelin” veya “yas çiçeği” olarak da bilinen ters laleler, Hizan ilçesindeki Gayda Mezarlığı’nda çiçek açmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort